Bedre skole: I dette eksempelet har vi gleden av å synliggjøre engelskundervisning basert på Genius Hour, på Nannestad videregående skole. Stor takk til lærer Barbara Anna Zielonka, som fortalte oss om prosjektet.
Takk til alle som deler eksempelet i sosiale medier!

Av: Alf Tore Meling (Mobil: 417 63 473). Send tips om Skole-Norge!

Om Genius Hour på Nannestad videregående skole

Som høsthalvårets første eksempel har vi gleden av å fortelle om måten engelsklærer Barbara Anna Zielonka og hennes elever har tatt i bruk Genius Hour-konseptet i undervisningen. Barbara – som har vært engelsklærer ved Nannestad videregående skole siden 2008 – fikk vite om konseptet da hun diskuterte nye metoder med amerikanske lærere, på en av sine utenlandsreiser. Hun ble nysgjerrig, satte seg inn i prinsippene og bestemte seg for å ta opplegget med hjem til elevene på Nannestad. I løpet av våren gjennomførte 30 VG1 elever de første Genius Hour-prosjektene. Nå er en ny klasse klar til å gå i gang.

Elevene jobber prosjektet etter følgende tre hovedprinsipp:

1. De skal ta utgangspunkt i et tema de er spesielt interessert i og velge en vinkling de vil utforske grundig.
  2. De skal bruke internett/sosiale medier til å gjøre internasjonale søk, spore opp relevante eksperter – av kjøtt og blod, opprette kontakt og intervjue dem.
  3. De skal bruke internett/sosiale medier til å distribuere og dele prosjektbesvarelsen.

På spørsmål om hvilke styrker ved Genius Hour hun mener er viktigs, trekker Barbara fram følgende:

• Elevene bygger eget internasjonalt nettverk ved å finne og kontakte eksperter på internett/sosiale medier.
  • Elevene utfordres til å bruke sin egen interesse og kreativitet.
  • Elevene utvikler «soft skills» – som motstandsdyktighet, pågangsmot, sosiale ferdigheter og muntlige ferdigheter.
  • Elevene utvikler ferdigheter for det 21. århundre – som problemløsning, digital kompetanse, deling og samarbeid, utforskning og kreativitet.
  • Prosjektet legger til rette for livslang læring (to model life-long learning).

«How to learn a new song on piano»

Julie Brekke er en av elevene som deltok i vår og som sitt Genius Hour-prosjekt valgte hun å utforske hvordan en kan lære nye sanger på piano. I denne videoen presenterer Julie sitt prosjekt «How to learn a new song on piano»:

Innlegget fortsetter under videoen

Lenke til videoen: https://www.youtube.com/watch?v=ZuEK4f5WCI0

Detaljert informasjon om Genius Hour-konseptet:

Om Nannestad videregående skole

Nannestad videregående skole ble åpnet i august 2004. Skolen har 900 elever og tilbyr følgende seks utdanningsprogram:

• Studiespesialisering
  • Idrett
  • Helse og oppvekst
  • Restaurant og matfag
  • Medier og kommunikasjon
  • Service og samferdsel

Rektor: Per Bjarne Elle

Kommune: Nannestad

Fylke: Akershus

Mer informasjon om Nannestad videregående skole

Bedre skole setter fokus på det som faktisk skjer. Vi jakter derfor på de gode eksemplene som utføres konkret – her og nå –  rundt om i vårt langstrakte Skole-Norge. Det er først og fremst eksempler om lærerne, elevene, foreldrene/foresatte, skolene, frivillige organisasjoner, etcetera, vi ønsker å synliggjøre. Bedre skole kommer ikke til å synliggjøre luftige planer og politisk retorikk. Vi leter etter de forbilledlige hverdagsheltene og de konkrete tingene som faktisk gjøres.

Har du tips om gode eksempler Bedre skole bør synliggjøre? Vennligst send tips til Bedre skole ved Alf Tore Meling. På forhånd takk!

Sosiale medier – takk for at du bidrar og deler

Sosiale medier er viktige verktøy for å løfte fram de gode eksemplene. Hittil har vi tatt i bruk Facebook, Twitter og Instagram. YouTube og Snapchat er også etablert, men der venter vi med å gå i gang. Den beste måten du kan bidra for Bedre skole er å  dele eksemplene pluss invitere de du kjenner – som også brenner for en bedre skole – til å like og følge Bedre skole i sosiale medier:

Facebook: https://www.facebook.com/bedreskole

Twitter: https://twitter.com/bedreskoleno

Instagram: https://www.instagram.com/bedreskole

YouTube-kanal

(Snapchat: bedreskole)

Emneknagg på Twitter og Instagram: #bedreskole

One thought on “Eksempel: Genius Hour, om studentsentrert læringsmiljø på Nannestad videregående skole

1. ❤ O:) Så-Lenge-Lærere-&-Elever-Ikke-Har-Tilgang-Til-SANN-&-EKTE-INFORMASJON :- FORBLIR DE AMATØRER____^*^ Mvh. Edna Santara ❤

Liker